Hlavní obsah
Článek

Jedna z nejslavnějších švédských hereček Anita Ekberg (79), která se proslavila v dramatu La Dolce Vita, hodně zestárla. Málokdo by v ní rozpoznal blonďatou krasavici, která byla v mládí snem téměř všech mužů.

Anita, celým jménem Kerstin Anita Marianne Ekberg, se ve svých dvaceti letech stala Miss Švédska. Poté dělala modelku v Americe, kde také přišly její první nabídky do filmu. Poprvé na sebe upozornila italským filmem Vojna a Mír, kde se objevila po boku Audrey Hepburn. V tom samém roce získala Zlatý glóbus jako neslibnější začínající herečka.

Režisér Federico Fellini si vnadné blondýny ihned všiml a obsadil ji do filmu La Dolce Vita. Anita se stala sexsymbolem. Snad všichni znají jednu z nejslavnějších scén italského filmu. Její koupel v římské Fontáně di Trevi.

Od devadesátých let se Anitě už moc hereckých příležitostí nenaskytlo. Daleko více na sebe upozornila odvážnými fotkami do pánských časopisů. V roce 1995 byla časopisem Empire zařazena mezi 100 nejpřitažlivějších hvězd filmové historie.

Reklama

Další články

Načítám