Hlavní obsah
Článek

Herečku Vlastinu Svátkovou zase tak často nepotkáváme a není ani zásobárnou drbů pro bulvární média. Nestihli jsme tak zaznamenat změnu v jejím soukromí. Při povídání jsme se totiž dostali k tomu, že se rozvedla s otcem svých dvou synů, režisérem Danem Svátkem, s nímž jsme se viděli naposledy při představování seriálu Reportérka, kam obsadil mj. i Jiřího Bartošku (77).

Vlastina měla pěkný začátek filmové kariéry. "Mým prvním filmem byla bondovka Casino Royale, ale asi si mne tam ani nevšimnete, byla to spíš sekundární role," řekla nám skromně. Pak už ji obsazoval manžel. "Nabídl mi opravdu hezké role a jsem mu za ně vděčná. V Occamově břitvě alkoholičku, v Touze motýla jsem hrála sociální případ. Krásné role, po kterých jsem toužila, mi nabídl jen můj bývalý manžel," vypočítala.

Mysleli jsme, že si dělá tak trochu legraci. Proč by krásná blondýna chtěla hrát právě tohle? "Je to jednodušší, než být za krásnou," vysvětlila. Nyní natáčí nový film GangsterKA, kde bude hrát manželku Radovana Krejčíře. "Mého muže hraje Hynek Čermák, a jak říká, prý se měli strašně rádi. Ale celé je to mnohem složitější, když vedle toho vztahu existují takové okolnosti, vlastně se ani nemohou opustit," míní.

A jak se ona sama vyrovnávala s rozvodem? "Nebylo to jednoduché zejména kvůli dětem. Odcházela jsem, když bylo jednomu synovi šest let a druhému dva roky. Byla jsem najednou na všechno sama. Ale bylo to moje rozhodnutí, moje volba, takže jsem si to všechno musela odskákat. Tahle bolestná zkušenost pro mne byla strašně posilující," domnívá se.

"Ve výsledku jsem za to vděčná, i když pro děti není dobré, když se dva lidé rozvedou a rozpadne se rodina. Když to nefunguje, je to ale jediné řešení. Než aby děti sledovaly, jak si rodiče nerozumí, hádají se a tahají je do toho. Chtěla jsem, aby děti vyrůstaly v pohodě, bez hádek a konfliktů," je přesvědčená herečka.

Sama je jim to prý schopná poskytnout. "Jelikož se nemám s kým hádat, tak ano," tvrdila. A je opravdu taková krásná žena jako ona sama? "Někdy sama, někdy ne," červenala se Vlastina.

Reklama

Další články

Načítám