Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Populární mladý umělec a Hvězda internetu 2014, písničkář Voxel, vlastním jménem Václav Lebeda dostal na Českém slavíku ocenění Hvězda internetu. Tehdy byl novopečeným tátou teprve měsíčního syna Vašíka, a tak trochu si postěžoval, že vydělává hlavně na plenky.

Před sametovou revolucí to bylo celkem běžné, být ve dvaadvaceti tátou, dnes už je Voxel spíš výjimkou. "Záleží, jak si to člověk sám v sobě nastaví. Jezdím koncerty, snažím se být se ženou a Venouškem. Mohl jsem si vybrat. Buď se trápit, nebo to přijmout a užívat si to. Já si to užívám úplně maximálně," řekl Super.cz Voxel, který se muzikou už obstojně živí a přerušil kvůli tomu i studium.

Protože v současné době muzikanti vydělávají hlavně na koncertech, pojal to opravdu zodpovědně a vystupuje ostošest. Už koncem ledna vyráží na své druhé samostatné turné. To první, které bylo obohaceno o soutěž o předskokany, s úspěchem odjel ke své debutové desce All Boom! koncem minulého roku. Kromě vlastních koncertů si na několika zastávkách zazpívá také se skupinami O5&Radeček a UDG.

„Hned tři turné najednou jsem se rozhodl jet zejména proto, že si chci všechny fanoušky vyjezdit a oslovit osobně. Média a internet jsou fajn, ale koncerty vnímám jako to, proč hraju a tvořím, proto chci jezdit a jezdit a jezdit. Mám pak i ze sebe o to lepší pocit, když ta cesta není virtuální, ale opravdová," míní Voxel.

Hudebník se rozhodl přijít s novým konceptem – díky tzv. looperu bude v jedné osobě schopný vyloudit na pódiu zvuky kytary, ukulele či baskytary zároveň. V zahraničí je tímto způsobem koncertování známý např. britský zpěvák Ed Sheeran. Se svým autorským parťákem Pokáčem si pak zahraje v rámci turné se skupinou O5&Radeček.

„S Radečkama nás pojí nejen to, že jsme skoro sousedi, oni jsou ze Šumperka, já teď bydlím u Olomouce, ale hlavně přístup a radost z muziky, kterou cítím u kluků dost podobnou jako u mě, a proto se na tour moc těším!“ dodává zpěvák. Třetí turné Voxel absolvuje s ústeckou pop-rockovou kapelou UDG, se kterou koncertoval už minulý rok.

Písničkář na koncertech kromě svých hitů představí i repertoár z chystané desky, která by měla vyjít v první polovině letošního roku. Po velmi úspěšném singlu V naší ulici, který je jednou z nejhranějších písní našeho éteru, se v brzké době dočkáme singlu nového.

Reklama

Další články

Načítám