Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvák Radek Banga alias Gipsy.cz natočil nový videoklip, kde je k nepoznání. Nazpíval píseň Casey Jones v nové moderní podobě, a navíc k ní napsal i český text. Nejzajímavější je ale jeho image, kterou už poněkolikáté změnil.

Zatímco kvůli turné, kdy na koncertech vystoupil s Karlem Gottem, zahodil oblíbenou kšiltovku a změnil účes i garderobu, tentokrát bychom ho jako ušmudlaného pána s knírkem a v dobovém oblečení mašinfíry nepoznali. Klip se totiž odehrává ve vlaku.

„Je to trochu úlet, ale šel jsem do toho rád. Kvůli klipu se musela na chvíli zavřít část tratě u Rakovníka. A je v něm krásná parní lokomotiva. Mnohým se může zdát, že nejtěžší bylo stát na rozjetém vlaku, ale pro mě bylo asi nejhorší zpívat s nalepeným knírem," prozrazuje interpret.

"Klip se navíc točil pár dní po dvou koncertech v O2 aréně, kterými jsme zakončovali turné. Tam jsem samozřejmě vystupoval v obleku, takže změna image pro videoklip byla opravdu dost výrazná," dodává s úsměvem.

Radek Banga v loňském roce kromě úspěšného videoklipu Gipsy.cz Žigulik překvapil také skladatelským počinem pro Hanu Zagorovou - písní S tebou. Dále se autorsky podílel na novém albu Karla Gotta, který si ho následně pozval jako hosta na své podzimní turné.

"Rok 2014 pro mě byl vůbec rokem velkých změn a splněných přání. Ve stejný den, kdy jsme společně s Karlem zahajovali Českého slavíka písní Tak pojď se mnou, se nám s manželkou podařilo koupit dům, který jsme si vysnili. Je to krásná prvorepubliková vila, kterou teď chceme převážně vlastními silami citlivě zrekonstruovat. Takže nás čeká spousta práce, ale je to samozřejmě i velká radost," svěřil.

Radek Banga se také již čtvrtým rokem věnuje práci s dětmi a dospívajícími po celém Česku. Prostřednictvím hudebního programu Když chceš, tak to dokážeš! je motivuje k životu bez drog, násilí, nesnášenlivosti a dalších patologických jevů, na které je tento výjimečný preventivní projekt zaměřen.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám