Hlavní obsah
Článek

O moderátorovi diskusních pořadů České televize se to sice ví asi už dlouho, dosud ale neměl odvahu veřejně říci, že v soukromém životě možná nepreferuje přítomnost něžného pohlaví jako spíš toho stejného. Až teď se nadechnul a při uvádění Cen české filmové kritiky řekl jasně, jak to s ním je!

„Ceny filmové kritiky vstoupily do ročníku pátého a máme tedy všech pět pohromadě a pro moderátora přichází nejtěžší úkol,“ řekl na začátku svého proslovu Moravec. „Poznamenal jsem si tady heslo představit partnery. Nevím jak vy, já mám jen jednoho, ale dnešní doba si žádá partnerů více,“ pronesl dle serveru pro gaye Boyler v narážce na svou dlouho propíranou homosexuální orientaci.

Lidé v sále samozřejmě okamžitě poznali, o čem mluví, a jeho odvážné přiznání ocenili dlouhotrvajícím hlasitým potleskem.

Podle našich zpráv byl některými svými přáteli k podobnému kroku nucen už delší dobu, vždy měl ale podobnou možnost veřejného přiznání odbývat se slovy, že by mu to mohlo uškodit v práci. Jak se ale ukazuje u většiny dosud veřejně přiznaných příznivců stejného pohlaví, kteří jsou veřejně známí, k ničemu takovému zpravidla nedochází.

V souvislosti s Moravcem se často skloňovalo jméno bývalého ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila, ani jeden tyto spekulace nikdy nepotvrdil, ale ani nevyvrátil.

Související témata:
Václav Moravec

Reklama

Další články

Načítám