Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zdá se, že tady máme novou muzikálovou líheň. A neobjevil ji žádný producent, ale cvičitelka Hanka Kynychová (56), která každoročně pořádá velkou charitativní akci Hejbejte se a zpívejte pro děti z dětských domovů.

Součástí soutěžních disciplín je i muzikálové vystoupení. A už popáté s přehledem zvítězily děti z dětského domova v Tišnově. Protože ocenění za vítězství zahrnuje i vystoupení na profesionálních muzikálových prknech, děti nebyly žádnými nováčky, když vystoupily v rámci muzikálu Antoinetta – královna Francie spolu s Monikou Absolonovou (47).

Na divadelní prkna Divadla Hybernia se cvičily už na Dětech ráje, v Noci na Karlštejně či v Kapce medu pro Verunku. V Hybernii však poprvé děti zažily dokonalý profesionální muzikálový servis, zpívaly na profi porty a měly i herecké repliky.

Na pódium děti uvedla Hanka Kynychová spolu s Monikou Absolonovou, jejíž part zpívaly dívky z dětského domova tak dobře, že zaujaly i samotnou muzikálovou hvězdu. Po vystoupení se pak s dětmi v krásných šatech fotila bezprostředně bosá a v kostýmu, ve kterém jí na jevišti setnou hlavu.

Dětský domov za skvělý zážitek pochválil i Roman Vojtek a další herci a zpěváci, kteří s Hankou Kynychovou na jejím projektu dlouhodobě spolupracují a děti na jejich vystoupení připravují. „Jsem na děti strašně pyšná. Vždycky mám trému za ně, jsou to velké nervy. Tentokrát jsem navíc byla i velmi dojatá. Nevím, zda to bylo excelentním výkonem dětí před vyprodanou Hybernií nebo příběhem Antoinetty,“ shrnula s úsměvem Hanka Kynychová.

Pro děti z Tišnova je charitativní projekt Hanky Kynychové velkou výzvou, jsou do něj zapojeny už pět let a pětkrát zvítězily ve své kategorii, třikrát byly absolutním vítězem. Na představení však dorazily, aspoň jako diváci, také party z dětského domova z Lipové u Šluknova, ze Staňkova, Humpolce a Ústí nad Labem – Severní Terasy, které se v rámci 8. ročníku Hejbejte se a zpívejte umístily na medailových pozicích.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám