Hlavní obsah
Článek

Úterní zpráva o nečekaném úmrtí Marie Pilátové (†93) alias Konopníkové z trilogie Slunce, seno zaskočila nejen všechny příznivce filmů, ve kterých hrála, ale i ty, kteří ji poznali osobně. I přes pokročilý věk byla neustále činorodá a nic nenasvědčovalo tomu, že by se snad mohl blížit její konec. Herečku zabila banální chřipka. Ještě loni se nechala fotit a prakticky vůbec se nezměnila!

I když by mohla mít plné zuby neustálého opakování zážitků z natáčení, ochotně poutníkům vyprávěla, jak to tehdy bylo, když se točily Troškovy komedie.

„To víte, když proběhly kiny ty filmy, jezdila sem úplná procesí. Lidé to ale přeháněli. Lezli nám třeba na zahradu, aby si pořádně prohlédli místa, kde se natáčelo. Takže jsme si museli zvýšit ploty,“ říkala turistům.

Paní Pilátovou loni v létě navštívili i zpěvák Jan Bendig (30) s přítelem Lukášem. „Jako by se vážně od natáčení moc nezměnila. Kdyby mi to sama neřekla, nevěřil bych, že už jí bylo tolik let. Měla spoustu elánu a byla hrozně milá a příjemná. Vůbec jsme ji nechtěli obtěžovat, ale byla laskavá. Vyprávěla nám také spoustu historek z natáčení,“ vzpomínal pro Super.cz Bendig, kterého smrt dámy, kterou osobně poznal, také velmi zasáhla.

Troškovy filmy, v nichž Pilátová zářila, si ostatně oblíbil tak, že v červnu letošního roku uspořádá svatbu přímo v Hošticích a ve stylu těchto komedií.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám