Hlavní obsah
Článek

Paní inženýrku si už do chalupy nepřivede. Marie Pilátová, představitelka Konopníkové v trilogii Slunce, seno…, v úterý odpoledne odešla na věčnost. Ještě nedávno přitom byla čilá a nic nenasvědčovalo tomu, že se blíží její konec!

Úmrtí amatérské herečky potvrdil Super.cz Zdeněk Troška (70). „Zemřela dnes odpoledne. Doteď se držela neuvěřitelně. Vždyť v květnu by jí bylo 94 let! Až do samého konce byla neskutečně čilá a aktivní. Ještě na podzim si sklízela brambory a řepu a před třemi týdny rozsekala přerostlé šeříky, aby měla na zimu zásobu na zatápění. Pořád něco dělala, neustále se o něco zajímala,“ tvrdí Troška, kterému tak odešla už drtivá většina starších hvězd jeho nesmrtelné trilogie, Růžičkovou nebo Jiráskovou nevyjímaje. Z filmových důchodkyň nejdéle po premiéře posledního dílu žila právě představitelka Konopnice.

„Paní Pilátová vůbec na svůj věk nevypadala, ani skleróza ji nezasáhla. Vše si pamatovala, dovedla poutavě vyprávět o historii Hoštic a okolních vesnic, v malíčku měla i všechny příbuzenské vztahy. Například byla přímou sestřenicí paní Švecové, která hrála Kelišku,“ připomíná režisér.

S ženou, kterou znal od dětství, naposledy mluvil před třemi týdny. „Ještě jsem jí sliboval, že jí přivezu likér Klášterní tajemství, bohužel jsem se tam už ale z Prahy nedostal,“ smutní Troška.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám