Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Miss World Taťána Kuchařová (36) prostřednictvím své nadace pomáhá nejen seniorům, ale podporuje i sdružení, které se stará o nevidomé a zrakově postižené. Díky tomu se ocitla na vernisáži výstavy slepého malíře Ladislava Macháčka.

Šestaosmdesátiletý Ladislav Macháček trpěl od mládí oční vadou, která ho před šesti lety definitivně připravila o zrak. I přes svůj handicap celý život maloval a také zásluhou Nadace Taťány Kuchařové - Krása pomoci se nyní dočkal sedmé výstavy svých děl v Pelléově vile. Malíř znázorňuje své nejčastější motivy: dětství, domov, přírodu, ženy a venkov.

Určitě by si rád namaloval i Táňu, díky které se podařilo výstavu uskutečnit, ale obyčejné stání modelem už by kvůli úplné ztrátě zraku nestačilo, a Miss World už by si musel zřejmě osahat. Tušení o jejích křivkách, vzhledem ke společnému focení, kdy ji mohl obejmout, už ale pravděpodobně má. A vzhledem k tomu, jak je Táňa z jeho tvorby nadšená, nemusela by protestovat.

„V rámci nadační činnosti dlouhodobě podporujeme občanské sdružení Okamžik, které pomáhá nevidomým a těžce zrakově postiženým osobám. Při návštěvě klientů, využívajících služeb profesionálně vedených dobrovolníků, jsme se seznámili s panem Macháčkem. Jeho nádherné obrazy nás při prvním setkání naprosto uchvátily a nutno dodat, že nejen obrazy. Osobnost pana Ladislava Macháčka je velmi inspirativní a nám je ctí, že jsme mohli s jeho svolením uspořádat výstavu, která byla jeho celoživotním přáním," uvedla Taťána.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám