Hlavní obsah
Článek

Bezkonkurenčně největší česká hvězda Karel Gott (†80) je sice takový formát, že by ke čtvrtečním narozeninám s díky přijal i prachobyčejný dárek za pár korun. Takový problém však nebude muset řešit. Český rozhlas, pro který natáčí každou sobotu vysílaný pořad Zpátky si dám tenhle film, se ho rozhodl obdarovat prezentem opravdu velkolepým. Mistr totiž dostal orchestr. "Jsem stále ve velmi příjemném šoku," uvedl pro Super.cz Gott.

Mistrova žena Ivanka si však nemusí lámat hlavu s tím, kde ve vile na pražské Bertramce složí hlavu desítky hudebníků. Božský Karel totiž partičku umělců vyfasoval "jen" k volnému použití v nahrávacím studiu. Dar získal k životnímu jubileu před dvěma lety. K letošním narozeninám si ale díky tomu po dlouhé době příprav nadělil desku snů.

"Je mi velkou ctí, že se mi Český rozhlas rozhodl věnovat pro volné použití orchestr pod taktovkou Václava Kozla i nahrávací kapacity. Mohl jsem si tak splnit sen a podle svého gusta natočit album, které mi dělá obrovskou radost," svěřil se Super.cz.

Na desce Sentiment, která přijde na pulty prodejen hned po prázdninách, zpívá oblíbené písničky, které si během své neuvěřitelně dlouhé kariéry zamiloval. "Půjde o známé šlágry, české i zahraniční. Mám velké štěstí na spolupracovníky. Rozhlas mi dal volnou ruku, mohl jsem si vybrat, koho jsem chtěl a natočit, co jsem chtěl. Díky tomu vzniklo cédéčko, z kterého mí posluchači hned poznají, že bylo děláno s láskou," pochvaluje si desku Karel Gott. Ve skutečnosti si tak největší dárek ke čtvrtečním narozeninám dal on sám.

Přestože nyní všem okolo říká, že 72. narozeniny není důvod slavit, s novými písněmi, mezi nimiž nechybí ani Dívka v modrém jako vzpomínka na jeho maminkou oblíbeného Oldřicha Nového, se jistě pochlubí rád i přátelům na oslavě. Tu pro něj v nejbližších hodinách potají chystají jeho nejbližší.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám