Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Tak to se mu opravdu nepovedlo! Když se Petr Kolář (56) nechal na večírku po narozeninovém koncertu Milana Drobného zvěčnit, jak při pádu na schodech drží v ruce sáček s bílým práškem, o němž pak potvrdil, že šlo o drogy, ještě nevěděl, že to může mít daleko vážnější dohru. Jeho následná hláška, že v českém šoubyznysu jsou drogy naprosto běžné, rozzuřila jeho kolegy!

Někteří o tom promluvili otevřeně, jiní jen pod záminkou anonymity, ale výsledný vzkaz je stejný: „Petře, neházej nás do jednoho pytle s feťáky. Tohle jsi přehnal“

„Dotklo se mě to. Překvapilo mě, že to takhle Petr má, ale hlavně to teď vypadá, jako bychom s tím měli něco společného všichni. A to přitom zdaleka není pravda. Neříkám, že mi to nikdy nikdo nenabídl, ale já se toho vždy bál. Stýkám se se spoustou hudebníků a i u těch si dovolím tvrdit, že drogy neberou. Po revoluci to samozřejmě bylo dostupnější, hodně lidí si začalo balit jointy, za těch pětadvacet let z toho dost z nich zblblo a taky se s nimi přestalo dobře spolupracovat, protože byli nespolehliví. Uživatele tvrdých drog ale neznám, jde to mimo mě. Kdybych o někom takovém známém věděl, budu se mu to snažit rozmluvit, protože je to cesta do pekla. Myslím, že si Petr ani neuvědomil, co říká, ale bylo to nešťastný. Podle mě není pravda, že by čeští hudebníci ve velkém ujížděli na drogách,“ řekl Super.cz naštvaný Petr Janda (81).

„Dělám hodně benefičních akcí a samozřejmě i nám už se stalo, že jsme jednomu známému člověku museli dát nůž na krk. Nemůžeme si dovolit, aby takové akce byly spojovány s někým, kdo pak dělá ostudu. Všeobecně na společenských akcích už jsem viděl hodně sjetých lidí, že by to ale kolegové z branže brali ve velkém, to si netroufám říct. Je to každého věc, jestli si chce zahrávat s ďáblem. Já sám ani trávu nemusím. A od Petra to nebylo chytré, házet všechny do jednoho pytle,“ uvedl zase zpěvák a pořadatel charit Martin France, který měl na triku i oslavu Drobného a společensky zlikvidovaného Koláře se snažil uklidit mimo dohled hostů.

O drogách se v souvislosti s českými zpěváky diskutuje poměrně často. Své si zažil třeba takový Michal Penk nebo Tereza Pergnerová, hodně řečí bylo i o údajné závislosti Sámera Issy, který se ale vždy dušoval, že jde jen o pomluvy. Něco má za sebou i bývalý král erotiky Robert Rosenberg. A takhle bychom mohli pokračovat do nekonečna…

Reklama

Další články

Načítám