Hlavní obsah
Článek

Jak Super.cz již informoval, uznávaný herec Oldřich Vízner (76) si v úterý 13. ledna asi myslel, že natáčí nějakou akční scénu a před ochrankou Paláce Lucerna se surově vrhl na nevinného fotografa. I když je věc dosud v šetření jako přestupek, neboť škoda pro případné překvalifikování na trestný čin poškození věci zatím nepřesáhla pět tisíc, i tak se vše může ještě pořádně změnit!

Fotograf Jiří Schott totiž po napadení skončil nejen s rozbitými brýlemi za necelé čtyři tisícovky, ale i se zničenou bundou za sedmnáct stovek. „Budu na policii doplňovat důkazní materiál,“ svěřil Super.cz napadený.

Nemluvě o tom, že se Vízner mohl dopustit i jiného přečinu. „Spatřuji v tom znaky spáchání trestného činu výtržnictví, za což je horní trestní sazba až na dvě léta. Podle mě by to mělo být s videem, které putuje po internetu, velmi snadno stíhatelné,“ tvrdí renomovaný právník, který si však v tomto případě nepřál být jmenován.

Všemu přihlížela ochranka, která se ale při opakovaném napadání mezi oba muže nepostavila. Za to jí však prý nic nehrozí, přestože selský rozum velí, že by každý měl druhému zamezit v bezpráví a oběti poskytnout pomoc.

„Ostraha vzhledem ke svým pravomocím přistupovala zcela adekvátně. Jedná se o bezpečnostní službu, nikoliv o policii. Pravomoci bezpečnostních služeb jsou totožné s těmi, jaké má každý občan, nikoliv vyšší. Ostraha konala, na rozdíl od ostatních přihlížejících a natáčejících. Napadení bránili, jediní v okolí byli nápomocní. Ostraha podobných incidentů řeší nespočet, a tak ví, jak nejlépe přistupovat,“ uvedl šéf místních bezpečáků Michal Esser s tím, že podle jeho informací kolegové nechybovali ani v tom, co tvrdí napadený, že mu na místo nepřivolali policii. „Zavolali ji přes vysílačku,“ dodal. Jeho názoru dává za pravdu i advokát.

„Podle mě udělali víc, než museli,“ podotkl pro někoho možná překvapivě.

Reklama

Další články

Načítám