Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Otřesný případ, při němž zbytečně vyhasl mladý život, nyní otřásá jihoamerickým Ekvádorem. Když devatenáctiletá studentka medicíny Catherine Cando před třemi měsíci zvítězila na soutěži krásy a získala titul Queen of Duran, nikdo nemohl tušit, jakou tragédií to skončí. Jedna z cen ji připravila o život.

Okouzlující Catherine, jež si přivydělávala jako glamour modelka, výhrou získala mimo jiné nový automobil, tablet či poukaz na kliniku plastické chirurgie. Jelikož neměla v plánu na sobě cokoli měnit, chtěla poukaz někomu věnovat, jenže to jí podle jejího bratra Daniela Zavala (24) začali vehementně rozmlouvat někteří porotci ze soutěže. Měli dojem, že by jí prospělo trochu zhubnout.

Catherine jejich výtku respektovala, ale odvětila, že začne víc cvičit. Mladé Miss však prý stále volali lidé z kliniky a přemlouvali ji, že liposukce by vše vyřešila rychleji a účinněji. Jejich nátlaku prý nakonec podlehla.

Podle informací ekvádorského listu El Telegrafo Catherine nakonec zákrok na soukromé klinice podstoupila 10. ledna, ovšem s tragickými následky.

„Bylo mi řečeno, že zemřela na edém mozku. Podle zaměstnanců kliniky ale podlehla srdečním komplikacím. Nařídil jsem cytologický a patologický posudek, abychom se dozvěděli, co se skutečně stalo,“ řekl k případu právní zástupce rodiny zemřelé Carlos Reyes Izquierdo.

Lékaři vykonávající operaci byli vzati do vazby kvůli obavám z jejich možného útěku ze země. Případ se dál vyšetřuje.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám