Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jsou to dva roky, co jsme viděli zpěvačku Zuzanu Benešovou v titulní roli operety Mamzelle Nitouche v Hudebním divadle v Karlíně, a vypadalo to, že má před sebou velkou budoucnost. Náhle se ovšem ztratila z našeho hledáčku a potkali jsme ji teprve nedávno, když svým zpěvem doprovodila křest jedné knihy.

"Doufám, že jsem se neztratila úplně. Hostuji v divadle v Plzni, v Liberci, v Českých Budějovicích. Takže toho mám docela dost. Pořád dodělávám školu, kterou letos skončím magistrem," svěřila, že objíždí pomalu celou Českou republiku. "Je pravda, že v Praze chodím hlavně do školy," krčila rameny.

A není to škoda, že se ocitla mimo hlavní centrum pozornosti, jímž přece jen Praha je? "Dneska jsem si tady ráda zazpívala úpravy Janáčkových lidových písní a trochu se teď vracím k opeře. Už jenom proto, že připravuji magisterský koncert, který bude v dubnu, a docela mne zaměstnává. Takže klasický repertoár mám teď na denním pořádku," vyhnula se trochu odpovědi Zuzana.

A co vlastně zpívá v mimopražských divadlech? "Je to hlavně muzikál. Ale klasický muzikál na rozhraní s operetou, což je můj žánr, který se teď v Praze moc nedělá. A to je možná ten důvod, proč tady teď nemám tolik práce," vysvětlila.

Reklama

Další články

Načítám