Hlavní obsah
Článek

Hollywoodská hvězda Julianne Moore (63) se sice herectví úspěšně věnuje už od konce 80. let, ale až nyní se dostala na absolutní vrchol. Rusovlasá padesátnice sklízí obdiv za svůj herecký talent i krásu, která je v jejím případě stále patrnější.

Julianne Moore získala Zlatý glóbus za hlavní ženský herecký výkon ve filmu Still Alice, který jí podle bookmakerů s velkou pravděpodobností zajistí i Oscara. Na prestižní filmovou cenu byla letos nominovaná i s filmem Mapy ke hvězdám, ale musela se spokojit jen s jednou trofejí. Teď už jí ve sbírce chybí jen nejcennější soška.

Hvězda filmů Hodiny, Daleko do nebe či Hříšné noci patří k ženám, jimž přibývající věk rozhodně neškodí. Když se jí ujme šikovný vizážista, vypadá dokonce lépe než před 15 lety, kdy si na parádění příliš nepotrpěla. Nyní však na červeném koberci konkuruje i o generaci mladším ženám.

Nestárnoucí Julianne Moore se kromě filmu Still Alice, v němž ztvárnila ženu trpící Alzheimerovou chorobou, nebrání ani komerční produkci. Diváci ji tak mohou obdivovat i ve třetím díle sci-fi ságy Hunger Games či fantasy Sedmý syn, kde se předvedla jako bestiální čarodějnice.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám