Hlavní obsah
Článek

Herec a oblíbený bavič Oldřich Kaiser se objeví v pro něj hodně netypické roli. Ve zbrusu novém snímku Rudý kapitán natočeném podle bestselleru Dominika Dána si zahraje bývalého agenta komunistické StB, který coby specialista na výslechy krutě mučil lidi.

Snímek byl inspirován skutečnými událostmi a Kaiser prošel náročným kaskadérským výcvikem. V jedné z drsných scén mu z krvavé rány v zádech trčí obrovský šroub, který mu zabudovali v maskérně, a nouze není ani o pořádné rvačky.

„Ta jeho práce spočívala v tom, že byl kapitánem, který mučil lidi. Estébácká svině, která strkala hřebíky pod nehty. Vymýšlel různé metody, jak z nich vytlouct nějaké informace, a oni mu někteří umírali pod rukama,“ popsal Kaiser svou záporáckou roli. Kromě něj se ve snímku objeví také Michal Suchánek, polská hvězda Maciej Stuhr či slovenští herci Marian Geišberg a Ladislav Chudík.

Příběh Rudého kapitána se odehrává v horkém létě roku 1992, půl roku před rozdělením Československa. Mladý detektiv Richard Krauz se dostává k novému případu – na hřbitově byla vykopána mrtvola kostelníka Kloknera s hřebíkem v hlavě. Krauz zjišťuje, že za jeho umučením stojí bývalá StB a nikdy nenalezený spis zachycující zločiny kněží, na jehož základě StB církev vydírala.

Případem posedlý Krauz se vydává napříč rozpadajícím se Československem hledat muže, ke kterému vedou všechny stopy: Rudého kapitána, specialistu na „konečné“ výslechy.

Krauz však není sám, kdo ho hledá.

Reklama

Další články

Načítám