Hlavní obsah
Článek

Malý krok pro Ladislava Hrušku (46), velký krok pro naše nevidomé spoluobčany! Moderátor televize Nova, který už nějaký ten pátek v Televizních novinách předvádí vaření podle hodně originálních diváckých receptů, si po obrovském úspěchu „své“ kuchařky (v prodejích překonal veškeré české rekordy) připsal na pažbu další zářez. Jeho knížka totiž vyšla i v Braillově písmu.

Verze pro nevidomé vznikla na jejich vlastní popud. „Ozvali se s tím, že by ji rádi půjčovali ve svých knihovnách. Kdyby se komunita nevidomých sama neozvala, asi by nás to vůbec nenapadlo, že by kuchařku mohli chtít přeložit,“ řekl nám potěšeně zástupce vydavatele Zdeněk Novák.

Sám Hruška je v sedmém nebi. „Mám nepopsatelnou radost z toho, že má práce má smysl, hodnotu a dělá radost i nevidomým lidem,“ tetelí se blahem.

Pro mnohé z nás může být překvapením, že by lidé se zrakovým postižením mohli stanout u sporáku, nic ale není nemožné a pořádají se dokonce kursy, v nichž je těmto dovednostem lektoři snadno naučí. Tak třeba příště budou kursy přímo s vařením receptů Ládi Hrušky…

Související témata:
Nevidomí

Reklama

Další články

Načítám