Hlavní obsah
Michael Švec
Článek

Loterijní šílenství v Británii končí. Jackpot v soutěži Euromilióny (EuroMillions), který nabobtnal na neuvěřitelnou hodnotu téměř 162 miliónů liber (asi 4,5 miliardy korun), si konečně našel svého majitele.

Jak upozornil deník The Sun, pokud částka poputuje do kapsy jediného výherce, stane se ze dne na den 430. nejbohatším Britem. Předběhne tak například bývalého bubeníka Beatles Ringo Starra, jehož jmění se odhaduje na 150 miliónů (4,1 miliardy Kč), Toma Jonese (140 miliónů - 3,85 miliardy korun) a vyšplhá se někam na úroveň manželů Beckhamových, kteří si zatím naspořili 165 miliónů liber.

Tato částka znamená nový rekord pro historii evropských loterií. Předchozí nejvyšší výhru, v přepočtu 3,5 miliardy korun, získal před dvěma lety italský šťastlivec. Nejvyšší výhra v Británii dosud činila 113 miliónů liber (3,1 miliardy Kč)

„Je to úžasná zpráva. Jsme naprosto nadšení, že britský držitel sázenky shrábl celý jackpot,“ prohlásil mluvčí britské National Lottery.

„Nikdo nevyhrál víc peněz nejen v této zemi, ale ani v Evropě. Máme připravené vychlazené šampaňské a těšíme se, až jej přivítáme do klubu milionářů,“ dodal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám