Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pavel Vohnout ze skupiny Maxim Turbulenc měl odmalička velkou chuť k jídlu. Už v 16 letech vážil přes metrák a v dospělosti ručička váhy vystoupala až na závratných 189 kilogramů. Zdravotní problémy na sebe nenechaly dlouho čekat, a tak nebylo zbytí - musel začít s dietou.

„Najednou se dostanete do stádia, kdy si z toho přestanete dělat legraci. Zvlášť, když vám začnou odcházet kamarádi na infarkt nebo nemoci spojené s nadváhou. Dojde vám, že na sebe lepíte více nemocí než člověk, který je tak akorát. Všechno vás štve a nevěříte si. Připadáte si pro sebe i okolí odporní a stydíte se svléct. A člověk by si měl spíš sám sebe vážit, ne se podceňovat a být na sebe nonstop naštvaný. Nejde o to, co říkají jiní a zda se jim líbíte, ale o to cítit se sám pro sebe v pohodě,“ řekl Vohnout přezdívaný Kyklop.

I on je dnes už v pohodě. Povedlo se mu shodit 70 kilogramů a svou kožní plachtu (jak břicho s povislou kůží nazval), která mu po redukci váhy zůstala, si nechal odstranit na klinice estetické chirurgie.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám