Hlavní obsah
Článek

Být to tak před pěti deseti lety a narazit na podnikavého exekutora, herečka Bára Štěpánová (55) by byla brzy na ulici! Honosný dům v anglickém stylu v obci Zákolany, který papírově vlastní její manžel Miroslav Barabáš, je totiž zatížen exekucí. A není to poprvé, co mají partneři podobné problémy.

„Z Centrální evidence exekucí vyplývá, že proti dané osobě nařídil exekuci Obvodní soud pro Prahu 2, a to na návrh věřitele v září 2014 pro částku, která bez úroků a příslušenství činí bezmála 26 tisíc korun. Doporučujeme aktivní přístup, komunikovat s exekutorským úřadem a pokusit se domluvit na splátkách,“ radí přes Super.cz herečce mluvčí Exekutorské komory Petra Báčová s tím, že zástavní právo slouží k zajištění pohledávky věřitele a obecně automaticky nevede ke zpeněžení nemovitosti dlužníka.

„Pouze zajišťuje pohledávku věřitele. Pokud je vydán i příkaz k prodeji nemovitosti, též to neznamená, že tato nemovitost bude automaticky vydražena. Příkaz totiž mimo jiné zajišťuje pořadí pohledávky konkrétního věřitele,“ uvedla již dříve k podobnému případu. Partneři se odmítli vyjádřit.

Pokud se tedy Štěpánová rozhodne částku uhradit, může seriálová Babeta v klidu spát.

Už v roce 2012 se pár potýkal s problémy, tehdejší dlužník Barabáš ale dluh uhradil.

Reklama

Další články

Načítám