Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hodiny a hodiny studování etikety a královského protokolu musela absolvovat vévodkyně z Cambridge (42), než se stala Williamovou manželkou a právoplatnou součástí britské monarchie. Jak už se několikrát Kate mohla přesvědčit, někdy stačí málo a nějaká ta chybička se vloudí. A to, co obyčejným smrtelníkům přijde jako milé ujištění, že i členové královské rodiny jsou pořád jen lidé z masa a kostí, královna Alžběta II. (†96) těžce nese. Kate tak musela přijmout jistá módní opatření - nosit delší, úzké, a tím pádem i ‚větrům odolné‘ sukně.

Rozevláté letní šaty či krátké kabátky do áčka tak na vévodkyni už více než půl roku nevídáme. Poprvé se jí totiž nepříjemnost s odhaleným pozadím přihodila v červenci 2011 během její návštěvy Kanady. Následně po delší pauze větrné počasí zastihlo královský pár začátkem letošního dubna hned po přistání na letišti na Novém Zélandu. Něco podobného se vévodkyni stalo ještě o pár dní později v Austrálii.

O sympatické Catherine je vůbec hodně slyšet, i když letos absolvovala z královské rodiny společenských povinností nejméně. Redaktoři deníku Daily Mail spočítali, že vévodkyně, která byla téměř dva měsíce zdravotně indisponovaná kvůli nevolnostem během druhého těhotenství, se účastnila ‚pouhých‘ 76 veřejných vystoupení, zatímco třeba takový princ Philip ve svých třiadevadesáti jich má za sebou na dvě stovky. Činila se i královna, která poctila svou přítomností úctyhodných 375 událostí, její syn Charles jich absolvoval dokonce 450.

Reklama

Další články

Načítám