Hlavní obsah
Článek

Adolf Hitler dobře věděl, že jedním z největších soupeřů pro jeho vojsko budou bakterie způsobující syfilis. Nacistický diktátor se proto v rámci prevence této choroby rozhodl investovat nemálo do výzkumu a jeho poslušní vědci přišli s prvními erotickými nafukovacími pannami. Ty měly sloužit vojákům na frontě jako milenky a nahradit prostitutky šířící smrtelnou chorobu.

Projekt prevence syfilidy a vývoje nafukovacích milenek pro vojáky začal v roce 1940 poté, co šéf SS Heinrich Himmler napsal: „Největším nebezpečím v Paříži je rozšířená a nekontrolovatelná přítomnost děvek, které vyhledávají klienty po barech, tanečních salonech a jiných místech. Naší povinností je zabránit vojákům v ohrožování jejich zdraví kvůli chvilkovému dobrodružství.“

Hitler sám posvětil plán pro vývoj modrookých nafukovacích blondýn, které se po vypuštění vzduchu daly složit do kapsy batohu. Testovány přitom byly na vojácích sloužících na nacisty okupovaném ostrově Jersey.

Himmler byl z figurín nadšený a sám si objednal padesát kusů. Už za dva roky se projekt ale zadrhl. Vojáci panny hromadně začali odmítat, protože po zatčení britskými vojáky byli terčem posměchu. Hitlerův projekt odhalil a zdokumentoval historik Graeme Donald.

Související témata:
Nafukovací
Přenos

Reklama

Další články

Načítám