Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po době, kdy se nemohla kvůli perzekuci bývalého režimu podívat domů čtyři desítky let, nyní bývalá krasobruslařská hvězda jezdí z Ameriky, kam emigrovala, vychutnávat hlavně atmosféru českých Vánoc. A to přestože tady už Ája Vrzáňová nemá nikoho z rodiny.

"Byla jsem bohužel jedináček, i jediná sestřenice, kterou jsem tady měla, už zemřela. Ale mám tady kamarádky a přátele. Do Prahy jezdím hlavně na Vánoce, jen jednou jsem tady byla i v létě, a to se to sešlo i se státním vyznamenáním od pana prezidenta na podzim, takže jsem jeden rok jela do Česka třikrát," řekla Super.cz.

V našem videu vyprávěla i o své kariéře krasobruslařky, úspěšných letech v lední revue, kdy byla slavná stejně jako dnešní topmodelky. "Teď už ale lední revue upadly, možná je to i příliš drahými lístky, které si nemůže dovolit celá velká rodina zaplatit, jako to bylo v mých dobách," míní.

Život jí prý vyšel nádherně, byla šťastná, našla se v profesi, a když ji po zralé úvaze v nejlepším opustila, potkala i velkou lásku. "Vzali jsme se pět měsíců od prvního setkání. Jako svatební dar jsem dostala od manžela, který byl také český emigrant a podnikal v gastronomii, vlastní restauraci, Kačárnu. Na české speciality tam chodili nejen Miloš Forman, Ivan Passer a další Češi, ale i Američané," vzpomínala.

Restauraci už ale dlouho nemá. "Když manžel, s nímž jsem prožila skvělý život, zemřel, zůstaly ještě dvě. Ale prodala jsem je stejně jako dům," vysvětlila Ája, která žije v New Yorku v bytě a na zimu jezdívá na Floridu. Právě jeden ze sousedů, anesteziolog a spisovatel Jiří Lamberk, ji seznámil s producentem Františkem Janečkem, díky kterému jsme Áju potkali, když ji v Praze pozval na představení Fantoma opery, z něhož byla naprosto nadšená.

"Fantoma opery jsem viděla dvakrát v Londýně, čtyřikrát v New Yorku, je to můj nejoblíbenější muzikál, a pražské zpracování bylo úžasné. Byla jsem naprosto vtažena do děje, účinkující mají famózní hlasy, i kostýmy jsou nádherné," rozplývala se.

Bývalá krasobruslařská hvězda rozhodně nežije životem typické důchodkyně jejího věku, a ani tak nevypadá. "Pracuji v New Yorku pro Český dům, také pro nadace na pomoc psům a kočkám. A abych se udržovala v kondici, chodím dvakrát týdně hrát tenis," vypočítala.

Reklama

Další články

Načítám