Hlavní obsah
Článek

Západoněmecký Bonn se rozhodl zjednodušit vybírání daní od prostitutek. Ty se zase nemusejí zlobit s vyplňováním daňového přiznání. Stačí si v oblasti červených luceren v některém z automatů koupit za šest eur (asi 145 korun) tiket platný 24 hodin. Pokud ho mají u sebe, uhradí tím daň ze své živnosti a mohou spokojeně obšťastňovat klienty. Bez daňového tiketu bude ale prostitutka čelit vysoké pokutě.

První pokuty budou ve výši stovek eur, opakované neplacení daní bude trestáno částkami mnohem vyššími. Podle odborníků pracuje na území města asi sto pravidelných prostitutek a podle úřadů by se od nich mohlo vybrat až 300 tisíc eur ročně – asi 7,2 miliónu korun.

Z peněz vybraných v automatech tak může radnice uhradit výstavbu diskrétních parkovacích míst, na nichž muži většinou souloží ve svých vozech právě s prostitutkami. A výstavba takového parkoviště stála město už 120 tisíc eur.

„Musíme také platit roční nájem ve výši 65 tisíc eur a dalších 54 tisíc eur nás stojí policejní hlídky, které odhánějí voyeury a brání různým potyčkám. A pokud prodáme denně těchto tiketů sto, nezůstane nám na konci roku příliš mnoho peněz navíc,“ uvedl k automatům mluvčí bonnské radnice.

Související témata:
Tiket
Bonn

Reklama

Další články

Načítám