Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka a dabérka Kamila Špráchalová je již několik let patronkou pražského Domova svaté rodiny, kde pečují o lidi s mentálním postižením. Aby lidem pobyt v domově zpříjemnila, dováží jim po domácku vyrobené pokrmy. Patronkou domova se Kamila stala proto, že se v domově starají mimo jiné také o její neteř Kláru, jejíž mentální postižení způsobila lékařská nedbalost.

Protože Kamila ráda peče, rozhodla se dopřát to nejlepší také lidem s mentálním postižením. „Nedávno vznikla v domově nová kavárna, která má napomáhat tomu, aby lidé z Domova svaté rodiny přicházeli do kontaktu s veřejností. A protože jsem chtěla nějak pomoci a mám ráda bio, začala jsem do této kavárny dovážet po domácku vyrobené bio zákusky, které si klienti zamilovali,“ vysvětlila.

„Spousta lidí se pořád naváží do biopotravin s tím, že je to výmysl. Já tomu ale opravdu věřím. Už od malička vařím dětem z kvalitních biopotravin a kluci nikdy nebyli nemocní, takže pořád museli chodit do školy. I když ostatní děti měly chřipku, tak oni nikdy nic,“ uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám