Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ukončete, prosím, výstup a nástup, dveře se zavírají, slýchají v metru Pražané, někteří z nich několikrát denně. Na lince C zní z reproduktoru hlas Tomáše Černého, na trase B vás pobízí hlas Evy Jurinové. Ty oba nejspíš znáte. No a zelené áčko patří již méně známé Světlaně Lavičkové.

Lavičková je redaktorkou Českého rozhlasu, ale bylo nezbytné ji znovu povolat i do kačerovského studia dopravního podniku - musela namluvit nové stanice zelené linky pražského metra.

Představovali jste si ji jako nohatou štíhlou blondýnu? Podle průzkumu, který si s kolegou Černým udělali, je to prý nejčastější představa cestujících. „Ptali jsme se náhodně cestujících, jak si nás představují. Dozvěděla jsem se, že jsem dlouhovlasá štíhlá blondýna a můj kolega sexy playboy,“ smála se žena, která k této práci přišla jako slepá k houslím.

„Pracovala jsem tehdy v Karlíně a přišel šéf techniky s tím, abych si šla taky natočit metro. Že hledají hlas. Něco jsem jim tam načetla, asi se jim to líbilo, a potom si mě zavolali, že to mám přijít natočit,“ popsala vznik dlouholeté spolupráce.

Reklama

Další články

Načítám