Hlavní obsah
Článek

S bývalým olympionikem a držitelem spousty medailí za akrobatické lyžování Alešem Valentou jsme se sice setkali na horách, lyžovat ale nepřijel. "Moderuji tady zahájení sezóny," vysvětlil Valenta, jenž se živí jako rozhlasový moderátor, stejně jako jeho žena Elen Černá, s níž má dvě děti.

Po ukončení aktivní sportovní kariéry si z lyží Aleš neudělal poličky, ale pořád jezdí. Už ale jen rekreačně. "S rodinkou na hory jezdíme. Děti lyžování milují. Ale já jsem na lyžích strávil tolik času, že už to není věc, kterou bych vyhledával každý volný víkend. Ale když můžu jezdit s dětmi, je to fajn," míní.

Zajímalo nás, zda jeho děti neinklinují k tomu, že by si chtěly zkusit to, co jejich tátu proslavilo. "Děti sportují, ale nedělají lyžování, dali jsme je na bruslení. A dva roky zpátky si v letním centru na lyžích skočily do vody. A pro mne to byl mnohem větší zážitek než pro ně, protože jsem si taky nazul lyže a s Denisem jsme si z můstku skočili spolu," vyprávěl.

"Každý rok si párkrát do vody skočím. Je to pro mne pořád zábava a srdcová záležitost, jen už se tomu nevěnuju jako dříve," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám