Hlavní obsah
Článek

Hvězda stříbrného plátna italského původu Virna Lisi ve čtvrtek prohrála boj s rakovinou, informovala italská média. Smutnou zprávu potvrdila její rodina s tím, že herečka zemřela doma v Římě. Stalo se tak patnáct měsíců po úmrtí jejího milovaného manžela, architekta Franca Pesciho, s nímž strávila 53 let života.

Hereččini rodiče chtěli mít původně z dcery právničku, Lisi ale z fakulty utekla, zákony a paragrafy ji nudily. Podobně to dopadlo i se záměrem stát se klavíristkou. K filmu ji přivedl rodinný přítel, zpěvák Giacomo Rondinella. Záhy Virna zaujala filmové tvůrce svými blond vlasy a krásnou symetrickou tváří. Po několika menších rolích přišel zlom v kariéře díky historickému snímku Romulus a Remus, kde ztvárnila princeznu Julii. Vedle Alaina Delona pak zazářila v Černém Tulipánu či snímku Casanova ’70 s Marcellem Mastroiannim.

Stejně jako jiné slavné italské krásky odjela zkusit štěstí do Hollywoodu, kde získala několik rolí. Tamní způsob natáčení a její stylizace do hereček typu Marilyn Monroe ji však otrávil, a tak se vrátila zpět do Itálie, kde na ni čekaly další nezapomenutelné role. V pozdějším věku excelovala například ve filmu Královna Margot, za což získala i řadu ocenění.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám