Hlavní obsah
Článek

Existuje Ježíšek, nebo je celá ta hra s nošením dárků jeden velký podvod? Jednou tuhle otázku začnou řešit v každé rodině s dětmi. Romaně Jákl Vítové (46) a jejímu manželovi Petru Jáklovi se to bohužel moc nepovedlo. Spíš naopak: podařilo se jim zklamat svou dcerku s pořádně nastraženýma ušima!

„Seděla jsem u počítače a hledala, co bych ještě mohla koupit. A zrovna ve chvíli, kdy se mě Petr ptal, jestli ještě budu k Vánocům něco objednávat, nebo už všechno máme, přiběhla Sofinka a hned se naštvaně ptala, jak to teda je. Jestli ty dárky opravdu nosí Ježíšek, nebo je kupujeme my,“ přiznává závažné a bolestivé rodičovské pochybení bývalá rosnička.

Teď jen doufá, že snad opravdu všechno šikovně zahrála do autu a dcerka uvěřila historce, že Ježíškovi dárky jen pomáhá hledat na internetu. „Snad nám jeho kouzlo ještě chvilku vydrží,“ věří.

S dětmi vyrazila v době předvánočních nákupů do obchodního centra v pražských Štěrboholech, kde ještě víc víru v Ježíška u obou dcer mohl srazit fakt, že vybíraly dárky pro děti z dětského domova na akci Dopisy Ježíškovi (projekt, na kterém se podílí nadace Naše dítě, končí v neděli). Naštěstí dotaz na to, proč jim dárky kupují lidé, a ne sám Ježíšek, nepadl. „Elince se panenka pro jednu holčičku líbila tak, že se zdráhala pustit ji z ruky,“ dodala se smíchem Romana Jákl Vítová.

Reklama

Další články

Načítám