Hlavní obsah
Článek

V novém českém filmu Burácení si vedle známých herců zahrál i slovenský zpěvák Richard Müller (62), jenž ztvárnil roli traktoristy. A překvapivě to nebylo jeho první filmování, i když jsme si ho tedy jako herce nikdy nevšimli.

"Když jsem byl mladý chlapec, hrál jsem valcíře, který válcuje plech. To mi bylo sedmnáct, osmnáct roků. Tu roli jsem získal proto, abych nemusel dlouhé hodiny čekat na svého otce, který v tom filmu tenkrát hrál," vzpomínal Müller. Pak, až doposud, nikde nehrál. "Nejdříve jsem nechtěl a později nebyly nabídky, prostě se to tak sešlo," krčil rameny.

Ani jako traktorista nebyl Müller úplný začátečník. "Když jsme byli s gymnáziem na bramborové brigádě, dostal jsem se k téhle činnosti. Ale tenkrát jsem se příliš neosvědčil. Můj tehdejší příjem činil dvě koruny a devadesát haléřů," smál se.

Ze samotného natáčení byl obvykle spíš zachmuřený zpěvák skoro nadšený. "Během vzniku filmu se sešli samí výborní lidé. Navíc jsem viděl jednu překrásnou motorku, která byla pro tento film vyrobená. Z celého natáčení jsem měl vrcholně profesionální dojem. Je třeba si uvědomit, že naposledy jsem byl na natáčení s mým otcem před třiceti lety. Od té doby se změnilo všechno. Jsou lepší podmínky, technika, ta práce je úplně jiná," míní.

Natolik, aby uvažoval o změně profese, ho ale neoslovilo. "Filmování je hrozně únavné. Natočí se záběr, který má pět sekund, pak se přestavuje celá scéna a vy máte dvě hodiny čas. Tak si tam chodíte, čtete si knížku, nebo jste zavřený v přívěsu. Nezdá se mi to být úplně tvůrčí tvorba," myslí si.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám