Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Eva Jeníčková (50) zůstane už navždy spojena s rolí medičky Venduly, kterou si zahrála v Kleinově Básnících. Od natáčení prvního dílu, v němž se objevila, letos uplynulo třicet let. Věřili byste tomu při pohledu na ni?

Jeníčková točí stále, a to nejen v českých, ale i zahraničních produkcích. Naposledy jsme ji mohli vidět ve filmu Klauni, který režíroval její partner Viktor Tauš. Nemohla tedy chybět ani na křtu DVD. Dorazil rovněž představitel jedné ze tří hlavních rolí (mimů) Jiří Lábus (dalšími jsou Oldřich Kaiser a francouzský herec Didier Flamand) i spoluautor námětu Boris Hybner.

„Já viděl klauny poprvé jako malý kluk v cirkuse a vždycky jsem se těšil na tyhle veselé chlapíky, co moc nemluví, ale celý cirkus dokáží pořádně rozparádit. A co, nebo kdo je podle mě klaun? Klaun je postoj k světu a k životu a je to dar jím být a být i člověkem, který má v sobě smysl pro humor a může ho nějakým způsobem uplatnit a rozeslat dál. A proto jsem klauna v Klaunech hrál s chutí a rád,“ uvedl Jiří Lábus.

Reklama

Další články

Načítám