Hlavní obsah
Článek

Zní to neuvěřitelně, ale je to tak! Samozvaný kuchař Ladislav Hruška (46) se svou kuchařkou slaví neuvěřitelný úspěch. Už přes tři sta tisíc čtenářů vlastní jeho knížku, vydělala mu už i na nový byt v Praze (byť si Hruška vyjednal opravdu nevýhodnou smlouvu) a zdaleka není všem dnům konec. Podle knihkupců jde pravděpodobně o nejprodávanější knihu v historii České republiky!

Hranici 300 tisíc prodaných výtisků překonala publikace plná čtenářských receptů, které zasílají do Televizních novin, devátého prosince. Už během prvních tří dnů ale pokořila všechny dosavadní rekordy, když měla na kontě 38 tisíc výtisků.

Hranici 200 tisíc prodaných výtisků přitom překonalo na trhu České republiky pouze několik málo zahraničních titulů, první díl trilogie Padesát odstínů šedi, v roce 2008 pak poslední díl Harryho Pottera. O tři sta tisících prodaných kusů se ale nikomu nemůže ani zdát.

„Jsem nesmírně rád, že moje práce má smysl. O tom, že se prodá přes 300 tisíc výtisků, jsem tajně snil, doteď mě ale nenapadlo, že se tento sen splní. Poděkování patří především mým fanouškům,“ říká Láďa.

„Je to obrovský úspěch. Chystají se dotisky a do Vánoc předpokládáme, že se prodej minimálně o dalších padesát tisíc kusů navýší,“ řekl Super.cz Zdeněk Novák z vydavatelství. Sám Hruška již před časem potvrdil, že se spolu s Novou chystá vydat i druhý díl, na trh se dostane v první polovině příštího roku. Je totiž třeba kout železo, dokud je žhavé!

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám