Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Tomu se říká smůla! Zdeňku Macurovi (49), ochránci týraných žen a italském společníkovi Ivety Bartošové (†48), který byl sám často inzultován svým sokem v lásce Josefem Rychtářem (65), se prý splašila kladiva a za údajné napadení svého šéfa dostal hodinovou výpověď z práce, ve které si přitom přišel na pořádný balík peněz. Soud, na který se Macura obrátil, nyní platnost výpovědi potvrdil.

Macura tvrdí, že se firma rozhodla zbavit se ho, ale nechtěla mu platit odstupné, proto mu stanovila nadřízeného, který mu měl další působení tak znechutit, aby odešel sám a dobrovolně. „Choval se ke mně opravdu nedůstojně, bylo to něco strašného,“ říká muž, který je profesí softwarový inženýr. U soudu mu chování šéfa několik svědků potvrdilo.

Mezi oběma muži došlo k názorové potyčce. Podle nadřízeného ho pak Macura uhodil. Ten fyzický kontakt potvrdil, ale nazval ho přátelským dotknutím. „Žádná agrese tam z mé strany nebyla! U soudu byl i svědek, u něhož jsem čekal, že bude hovořit v můj prospěch, ale mluvil spíš naopak. A pak tam také přinesli fotografii, která podle mě celé jednání rozhodla. Na ní měl být onen údajně napadený muž se zarudlým krkem. Ani já, i když mě Rychtář zbil velmi agresivně, jsem nic takového na těle neměl. Divím se, že soudu takový důkaz stačil, mohl být podvržený, vyrobený v počítači nebo si to třeba způsobil sám na WC, aby měl argument pro můj vyhazov,“ řekl Super.cz Macura.

U soudu nakonec neuspěl, naštěstí pro něj se ale žalovaná strana vzdala nároku na zaplacení právních služeb, takže ho prohra nebude nic stát. Zvažuje však odvolání. V případě, že by nadřízený soud rozhodl v jeho prospěch, musel by mu původní zaměstnavatel vyplatit ušlou mzdu za celé období (jde zhruba o rok a půl), což by činilo možná hodně přes milión korun. „Nepočítám s tím, teď začnu velmi vážně hledat nové zaměstnání,“ uzavřel ochránce slabých.

Reklama

Další články

Načítám