Hlavní obsah
Článek

Veronika Žilková (62) je opravdu pyšná na svoji dceru Agátu Prachařovou (38), které se prý vydaří všechno, na co jen pomyslí. Tedy, jak říká, nepomyslí, ale dokáže to zrealizovat. "Co si vymyslí, dotáhne do konce. Agáta není chlap. To by seděla v hospodě a žvanila třeba o tom, že si otevře kadeřnictví. Protože je ženská, tak jde a otevře si ho," řekla Super.cz Žilková.

Ta dceru všemožně podporuje, a to nejen duševně. "Ještě před chvílí jsem tady vytírala podlahu, mazala chlebíčky a rozlévala víno a tahala pohoštění z auta," řekla nám na Agátině předvánočním večírku. "Takhle podniká žena, že nezůstane u slibů, ale u skutků, a já jí hrozně držím palce," dodala.

Sama k ničemu jinému kromě herectví neinklinovala. "Můj dědeček měl velký obchod v Ostravě s módními látkami. Byl to patrový obchod, na který za války spadla bomba, takže jsme nic nerestituovali, ale podnikatelského ducha od rodiny Žilků Agáta na rozdíl ode mne zdědila. A zrovna tak i ze strany Hanychů," svěřila Žilková.

Ta se ale zase angažuje v politice. "Jsem takový politik z leknutí," vysvětlila ke své úspěšné kandidatuře do zastupitelstva v obci, kde žije. "Jsem romantický občan idealista. Mám pocit, že je dobré, když se lidé zapojí do obecního života, protože ve společenství je jim lépe. Když to funguje, jako u nás na Suchdole, tak se vám líp žije. Fungující komunita občanů je důležitá," míní.

Reklama

Další články

Načítám