Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Výlety vlakem se mohou zvrtnout a bývalý snowboarďák Vojta Kotek (36) ví, o čem mluvíme. Takhle se totiž vypravil do Tater Pendolinem. Zkušební jízda do slovenských hor byla hodně bujná, roznášelo se drinků, co kdo vypil, a pak už jsme byli jen překvapení, že jsme Vojtku potkali na lanovce na Chopok ve stejném oblečení, v němž v Praze nastoupil. V perkách a v utíkáčku.

"Já to taky nečekal, jsem na úplně fantastickém výletě, v Praze jsem nastoupil do vlaku a od té doby vůbec nevím, co se děje," řekl Super.cz. "Ale je tu krásně. A sem jsem tentokrát nepřijel snowboardovat nebo něco podobného, a tak jsem si řekl, že budu oblečen společenštěji. Ovšem malinko jsem to podcenil," dodal Vojta, když klouzal v nevhodných botách po ledovce a klepal se zimou, když se s ním chtěli na svahu všichni fotit, včetně mohutného muže, který ztvárňoval místní variaci na Krakonoše, Tatrance.

Výlet si doopravdy užil, a aby o nic nepřišel, snad ani hodinu nespal. "Ale skoro všechno si pamatuju. A chvilinku jsem spal. Momentálně se snažím dobrat toho, že bych si dal Tatranský čaj. Je to hořlavé pití a tady by mi to suplovalo to oblečení a oblékl bych se zevnitř," sháněl se Kotek hned dopoledne po welcome drinku v podobě sektu v restauraci po místním destilátu, který má skoro osmdesát procent alkoholu.

Vojta ovšem nepřijel do Nízkých Tater jen kvůli nekonečnému sledu sklenek různého alkoholu. Plánuje totiž natáčení na horách, a to jako režisér. "A na horách jsem přitom už dlouho nebyl, tak jsem přijel, abych nasál atmosféru, srovnal si tu českou se slovenskou. A ty slovenské hory jsou mnohem tvrdší. Mají i tvrdší chlast a tvrdší chlapy. Je to prostě vejš," smál se. Snowboarďáci dvojka ale jeho film nebude. "To určitě ne, už je to nějakých jedenáct let, stárnu, šedivím, vousem zarůstám," pokračoval.

Hraní a režii se Kotek věnuje střídavě. "Daří se mi to kombinovat. Pravda je, že minulý rok jsem byl víc za kamerou. Letos jsem natočil jeden film, ve kterém jsem hrál, nazkoušel nějaké divadlo jako režisér i jako herec. Posouvá mne to dál, tak se snažím udržet kontakt s obojím," vysvětlil.

Na hory se Vojta vypravil s kamarádem, producentem Danem, proto nás zajímalo, zda má momentálně přítelkyni. "Jsem single už docela dlouho, možná to budou už tři roky. Nějak jsem si na to zvykl a je zase těžké se vrátit do období, kdy jsem měl ty vztahy. Třeba se to povede," uzavřel Vojta. Tak mu držíme palce, aby mu to vyšlo s modelkou Ivonou Sobkovou, která do Tater též dorazila jako kamarádka jednoho z účastníků tripu a Vojta na ní mohl oči nechat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám