Hlavní obsah
Článek

Na letošní ročník předávání NewNowNext Awards americké televizní stanice Logo TV do hotelu Kimpton Surfcomber na Floridě zavítalo i toto podivné stvoření připomínající animovanou postavičku. Kdo tipuje, že se pod nánosy šminek ukrývá muž, nemýlí se. Roy Haylock vystupuje pod uměleckým jménem Bianca Del Rio a v Americe patří mezi nejznámější drag queen.

Tento devětatřicetiletý herec, komik a úspěšný kostýmní návrhář působí na newyorské a neworleanské klubové scéně. Zvítězil rovněž v šesté řadě americké reality show RuPaul’s Drag Race vysílané na zmiňované stanici. Ta si klade za cíl objevit nejtalentovanější drag queen, tedy toho, kdo nejlépe svým chováním a vzezřením napodobí ženy. Jejich charakteristické rysy přitom často přehánějí, často jde právě o líčení.

Haylock se zpočátku věnoval pouze kostýmnímu designérství, za které sklízel první ceny už v sedmnácti letech. Kostýmy vytvářel například pro divadla na Broadwayi nebo Operu v New Orleans. Do tohoto města se přestěhoval po řádění hurikánu Katrina v roce 2005. Pravidelně vystupuje v místních kabaretech a nočních klubech s kolegyní Lady Bunny, ale hraje rovněž v divadle.

Reklama

Další články

Načítám