Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hrdost, nesmělost a radost doprovázely slavnostní atmosféru vyhlašování vítězů jubilejního desátého ročníku cen Dětský čin roku.

Kromě tradičních sedmi soutěžních kategorií bylo letos uděleno také několik speciálních cen. Stejnou radost jako z ocenění udělala všem zúčastněným dětem přítomnost patronů projektu z řad známých českých osobností, kterými jsou Jitka Čvančarová, Jan Révai, Zora Jandová, Aleš Háma, Jiří Ježek, Petra Černocká, Vlasta Horváth, Lucie Křížková a letos nově také Ben Cristovao (36).

Čokoládový krasavec překvapil svým vzhledem. My ho známe většinou v tričku, volných kalhotách a teniskách. Zpěvák se ale na akci konající se v prostorách Staroměstské radnice jaksepatří vyfešákoval a oblékl si zbrusu nový oblek.

Předávání se tradičně neobešlo bez velkých emocí a dojetí. Do atmosféry se také velmi vžil i Ben. Četl jeden z vítězných příběhů, kdy dva chlapci pomáhali tonoucímu. „Pod kamarádem se propadl led. Vzpomněl jsem si na to, že si mám lehnout na led, aby se pode mnou nepropadl. To jsem udělal a podal kamarádovi hokejku. Ten však byl těžší, a tak mne táhl k sobě do vody,“ zněla část příběhu. „Vidíte, to je obrovské hrdinství,“ vložil se do příběhu Ben. „Dospělý by v takovéto situaci tonoucího pustil. Tady kamarád málem skončil s ním,“ říkal naprosto unešeně Ben. Kamarádovi pomohl další, a tak se nakonec všichni tři dostali ve zdraví na břeh.

Naměkko byla opět i patronka projektu Jitka Čvančarová (46). „Vždy mě atmosféra tohoto výjimečného dne dostane,“ řekla herečka a jedním dechem dodala: „Podle mne je to také velká zásluha rodičů. Protože ti nejvíce formují osobnost dítěte. Stejně tak to bylo i u mne, mé rodiny a babičky, která mě velmi ovlivnila.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám