Hlavní obsah
Článek

Odešel génius s velkým smyslem pro humor a chlap s charakterem. Hvězdy, které se zúčastnily posledního rozloučení s Petrem Hapkou (†70) na pražském Vyšehradě, na něj vzpomínají jen v nejlepším. Však také kněz při mši vyzval všechny jeho blízké, aby mu odpustili všechny špatnosti, kterých se dopustil. Jako by ale žádné nikdy neudělal. Jsou dokonce tací, kteří se za ním těší do nebe!

„Vzpomínáme na něj všichni. Naprosto nesmazatelně se zapsal do oboru, ve kterém dělal. Byl to člověk, s nímž byla legrace, byl nesmírně sarkastický, vtipný a bohem nadaný. Těším se na něj,“ uvedl Ondřej Soukup, který se na obřadu bavil převážně se synovým kolegou z Nightworku Honzou Maxiánem.

„Určitě si už užívá s tátou. Byl to bohém a svým bohémstvím mě dokázal úžasně inspirovat a motivovat. Skládal srdcem, a to odráželo veškerou jeho tvorbu. Proto je tu teď tolik lidí, protože se jeho tvorba dotkla hodně srdcí,“ řekl Ondřej Brzobohatý, který během hodinu trvajícího obřadu skladateli po domluvě s pozůstalými zahrál na varhany Hapkovy skladby Zázrak a motiv z filmu Perinbaba.

„Budu na něj vzpomínat v dobrém. Považuju ho za jednoho z geniálních skladatelů. Vymkl se všem proudům. Nedělal ani pop ani jazz nebo rock. Dělal tvrdošíjně svou hudbu s pianem i v době, kdy to nebylo moderní. To mu přineslo velký úspěch,“ myslí si Petr Janda z Olympiku, kterého mrzí, že mu Hapka s Horáčkem nestihli dodělat slíbenou písničku.

„Byla s ním velká legrace. Pořád měl dobrou náladu. Nikdy jsem ho nezažil jinak než dobře naloženého. Byla to obrovsky inspirativní osobnost. Byl vtipný a přirozeně inteligentní. Nebyl to žádný náfuka, měl schopnost přirozené empatie,“ vzpomínal Michael Kocáb, s kterým o Hapkovi Super.cz hovořil již dříve.

„Staral jsem se mu o kočky. Měl jich dvaadvacet a vozil je ke mně. Sblížili jsme se, měli jsme se lidsky rádi, takže jsme se i navštěvovali. Byl to velmi milý člověk,“ sdělil veterinář Jan Herčík, manžel Kateřiny Herčíkové, dříve Hrachovcové, která se kvůli němu s Hapkou také měla možnost seznámit.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám