Hlavní obsah
Článek

V bazilice svatého Petra a Pavla na pražském Vyšehradě se dnes konalo poslední rozloučení s geniálním skladatelem Petrem Hapkou (†70), který minulý týden zemřel na následky Alzheimerovy choroby.

Mezi truchlícími nechyběla početná Hapkova rodina a přátelé zesnulého skladatele. Rozloučit se přišla jeho první manželka Ulla Kesslerová s dcerou Petrou i bývalá přítelkyně Olga Michálková s Hapkovým synem Kašparem.

Dorazil i muzikant Ondřej Brzobohatý a kamarádi motorkáři včetně partnera těhotné moderátorky Štěpánky Decastelo Filipa. Skladatel byl totiž vášnivým jezdcem na majestátních strojích Harley Davidson.

K rakvi přišli položit květiny i blízký Hapkův kamarád a textař Michal Horáček s manželkou Míšou, herec Bolek Polívka, hudebník Jiří Stivín, herečka Kateřina Herčíková s manželem, hudebník Petr Janda, baletní mistr Vlastimil Harapes, režisér Juraj Jakubisko, skladatel Ondřej Soukup, fotograf Jakub Ludvík či skladatel Petr Malásek, který na Hapku také zavzpomínal.

"Žil přesně tak, jak vypadal," poznamenal trefně manžel Dany Morávkové. Celkově na pohřbu panovala uvolněná atmosféra, kterou by si lev salonů Hapka jistě moc přál.

Poslední rozloučení se v kostele konalo za zvuků nezapomenutelných skladeb z Hapkova repertoáru. Se skladatelem, který psal písně pro Hanu Hegerovou, Lucii Bílou, Michaela Kocába či Richarda Müllera, se lidé loučili až do dvanácti hodin. Po poledni se za zesnulého skladatele sloužila zádušní mše už jen v úzkém kruhu rodiny a nejbližších přátel, kteří poté v průvodu vynesli ven rakev s Hapkovými ostatky.

Reklama

Další články

Načítám