Hlavní obsah
Famous
Článek

Komik Bill Cosby čelí mediálním obviněním ze znásilnění několika žen, teď se ho jedna z nich – Judy Huth – rozhodla žalovat. Volá herce k soudu v Los Angeles, aby tam čelil obvinění, že ji jako patnáctiletou dívku v roce 1974 znásilnil.

V době, kdy ke znásilnění došlo, byly Huth s kamarádkou přítomny natáčení Cosbyho filmu v parku v jižní části Kalifornie. Ačkoli prý herec věděl, že jí je patnáct a kamarádce šestnáct, pozval je obě do svého tenisového klubu. Tam oběma dívkám podal alkohol – v USA se smí pít až od jednadvaceti – a pozval je do Playboy Mansion. Ale zapřísáhl je, aby tvrdily, že jim je už devatenáct. Když šla Huth na toaletu, Cosby ji prý překvapil z vedlejšího pokoje, přistoupil k ní a „sexuálně ji zneužil, snažil se jí proniknout rukou do kalhotek, pak vzal její ruku a uspokojil se pomocí její ruky bez jejího souhlasu“. Alespoň to podle magazínu People uvádějí dokumenty předložené u soudu.

Huth tvrdí, že se musela celý život léčit u psychologa, teprve před třemi roky přišli společně na to, že za její problémy ve vztazích s muži je zodpovědný právě Cosby. Proto žádá prošetření u soudu, který by herci vyměřil odškodné.

Advokát Martin Singer zastupující Cosbyho se k žalobě zatím nevyjádřil.

Reklama

Další články

Načítám