Hlavní obsah
Článek

Bylo to jako sen, když loni během jubilejního třicátého ročníku světového finále modelingové soutěže Elite Model Look zvítězila Eva Klímková. Zní to až neuvěřitelně, že letos se velký úspěch české krásy opakuje.

Vítězka českého finále Barbora Podzimková se stala celosvětovou vítězkou nejprestižnější modelingové soutěže, která se konala v čínském Shenzenu. Její český kolega Josef Utěkal nezůstal pozadu a skončil na třetím místě.

Saša Jány, ředitel soutěže Schwarzkopf Elite Model Look pro Českou a Slovenskou republiku,  který je faktickým objevitelem Podzimkové, má z úspěchu českých zástupců pochopitelně obrovskou radost. „Jsem nadšen z tohoto historického úspěchu České republiky, kdy dva roky po sobě získala Češka světové prvenství. Věřím, že se Barbora Podzimková brzy zařadí mezi hvězdy modelingového průmyslu. Jsem také velice rád, že první zástupce v mužské sekci Josef Utěkal se na světovém finále umístil na nádherném třetím místě.“

Galavečeru předcházely dvoutýdenní přípravy. Finalisté absolvovali tréninky chůze, nácviky choreografie, focení s prestižními fotografy či zkoušky outfitů na finálový večer, kde se představili například v kolekci La Perla. Taktéž měli možnost se osobně setkat se světovými modelkami, jako jsou Liu Ven či Maria Carla Boscolo, či topmodelem Richardem Biedulem a získat od nich cenné rady. Navíc přitom měli díky mnohým výletům příležitost poznat čínskou kulturu. O vítězích světového finále rozhodovali agenti z celého světa, kteří do Shenzhenu přijeli pár dní předtím, aby měli možnost finalisty lépe poznat.

Reklama

Další články

Načítám