Hlavní obsah
Článek

Josef Rychtář (65) konečně pyká! Za zmlácení Zdeňka Macury před bohnickou léčebnou (podílel se na tom i jeho syn Jan) dostal osmdesát hodin obecně prospěšných prací. A i když se jim dlouho vyhýbal a odvolával se, soud trest potvrdil, takže mu nezbylo, než odložit sako, obléct si pracovní oblečení a vyrazit do ulic!

„Je to pravda, nastoupil jsem na městskou část Praha 22 (Uhříněves – pozn. red.), jsou to veřejně prospěšné práce,“ potvrdil Rychtář (ve skutečnosti jde o obecně prospěšné práce, ty veřejně prospěšné jsou placené) s tím, že má polovinu trestu už za sebou. Jeho práce je pomáhat čistícímu vozu. Hadicí má vysávat listí. Avšak obyvatelé Uhříněvsi hlásí, že se zase moc nepředře. Vypadá to, že spíš stojí opodál a řeší si své soukromé věci.

„Nebojím se práce. Je jedno, jestli budu dělat s lopatou, krumpáčem či hráběmi. Beru to jako rehabilitaci. Nechodím totiž do žádné posilovny. A chci, aby tam zaznělo, že je tady úžasný kolektiv technických služeb. Přijali mě, cítím se s nimi velmi dobře, a dobře se mi s nimi pracuje,“ svěřil se.

Protože si ale právo vykládá po svém, už má plán, jak se za soudem vyměřený trest Macurovi pomstí. „Tím, že jsem dotyčnému člověku z Líbeznic skutečně těch pár facek nedal, jak je deklarováno soudem (potvrdili to však svědci – pozn. red.), tak si to napracuju, a když mě bude obtěžovat, tak mu můžu přes tu hubu skutečně dát. Budu mít napracováno,“ dodal v rozhovoru pro VIP zprávy Josef Rychtář.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám