Hlavní obsah
Článek

Je sobota 26. dubna 2014 a v uhříněvské vile Ivety Bartošové (†48) nic nenaznačuje, že by se dům stal za pár dní nejsledovanější nemovitostí republiky. Pouhé tři dny před sebevraždou se zpěvačka naposledy uzavře v pokoji se svým synem Arturem Štaidlem (27) a cosi si vyprávějí. Super.cz přináší exkluzivní svědectví!

Artur byl přesto, že dávno bydlel u otce, u maminky pečený vařený. Zatímco Ladislav Štaidl prý trval na až vojenské disciplíně, u Ivety měl volnost a mohl chodit i na párty.

„V sobotu odpoledne jsme si hodinu povídali. Vyprávěl jsem mu, že se mi Iveta vůbec nezdá, že poslední dobou vypadá strašně zesláble. Nejedla, jen spala, sem tam si něčeho zobla a zase šla spát. Artur byl ale přesvědčený o tom, že se s tím nemusí nic dělat. ‚Mamka mi říkala, že to zvládne, věřím jí,‘ řekl mi Artur. Pak jsem si zpětně několikrát tu situaci přehrával a vyčítal si to, ale asi se fakt nedalo nic dělat,“ prozradil Super.cz zvukař Standa, který byl s Bartošovou a jejím manželem Josefem Rychtářem (65) od čtvrtka do neděle. V úterý poté se zpěvačka zabila.

„Zapomněl jsem se mu zmínit o tom sebevražedném dopisu na rozloučenou, který den předtím napsala. Ale on byl asi od dětství zvyklý na takové hrůzy, z kterých se Iveta vždy nakonec dokázala dostat, že by to stejně asi nemělo žádný vliv. Krátce po našem rozhovoru tam zazvonil Zdeněk Macura se svou tehdejší přítelkyní. S Arturem jsme se dohodli, že by to jeho mámu rozhodilo a že jí to proto neřekneme. Jen co ale sešla dolů, Josef jí to hned musel povědět. Nechápal jsem to. Byla rozrušená, Artur ji musel jít utěšit,“ pokračuje Lysý.

U maminky Artur prý strávil půl hodiny. Chtěli být o samotě. Co si povídali, nikdo netuší, ale kdo ví, zda se to netýkalo zrovna Rychtáře, když s ním po sebevraždě maminky Artur odmítal jakkoli komunikovat. Tahle chvíle byla poslední, kdy matka se synem stihli prohodit víc, než jen pár slov.

„V neděli ho odvezl domů Pepík. To mě překvapilo, vždycky ho vozila máma. Asi už na to ale neměla energii,“ popisuje závěrem zvukař. Za den a půl bylo vše v životě téměř plnoletého chlapce úplně jinak…

Reklama

Další články

Načítám