Hlavní obsah
Článek

Když nakráčely finalistky Czechoslovak Top Models 2014 na improvizované přehlídkové molo, tak většině lidí padala brada. Alabastrové tvářičky, dlouhé štíhlé nohy, perfektní proporce, na kterých návrháři perfektně prodají své módní kreace. Když se ale člověk zadíval lépe, tak bylo vidět, že před ním nestojí mladá dívka, ale ve většině případů holčička, která ještě nemá ani občanku. Jak tento kontrast vnímají návštěvníci akce?

Zazněly velmi protichůdné názory. „Modelky jsou většinou děti a v devadesáti procentech nezletilí a v šestnácti letech mají nejzářivější kariéru za sebou," konstatovala smířlivě Emma Smetana (36). „Přijde mi to přitažený za uši, aby holka začala v patnácti dělat modeling. Kdyby holka měla odjet ve čtrnácti nebo v patnácti někam do Japonska, to bych asi nedopustila," zaujala razantní postoj Ivana Jirešová a stejně tak její kolegyně Jenovéfa Boková vyjádřila obavu, jestli se ve světě modelingu neztratí.

Ředitelka soutěže Simona Krainová (51) uvedla vše na pravou míru a vysvětlila, jak se věci mají. „Máme některé dívky i třináctileté, které o tuto profesi projeví zájem. Děláme to tak, že občas vyjedou na týden někam do Londýna nebo do Paříže, ale vždy v doprovodu rodičů. Tím si je my oťukáváme, ony se seznamují s fotografy, dělají fototesty. Díky tomu jsou v šestnácti připravené na to vyjet za nějakou zakázkou, a už nejsou tak překvapené a nervózní," vysvětluje strategii modelingových agentur Simona Krainová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám