Hlavní obsah
Článek

Životní dráha tohoto fešáka se podobala kometě. Rychle vyletěla nahoru a velmi nečekaně zhasla. Když se mladičký Andy Gibb objevil na scéně, stal se téměř přes noc miláčkem všech dospívajících teenagerek a jeho zaláskované romantické songy bouraly hitparády. Stejně jako mnoho hvězd před ním i po něm si s popularitou neuměl poradit. První problémy přišly záhy.

Po vzoru svých starších bratrů, kteří už byli jako světoznámí Be Gees dávno slavní, se Andy na hudební dráhu vydal v devatenácti letech. Už jeho první singl I Just Want To Be Your Everything se stal v rádiích nejhranější písní. A následovaly další hity. Začátek Andyho kariéry se nedá nazvat jinak než šílenstvím.

Charizmatický mladík začal brzy vystupovat s Bee Gees, natočil slavný duet s Olivií Newton-John Rest Your Love On Me (v české verzi Každá trampota má svou mez) a vyšlo mu album jeho největších hitů. Pak se ale kariéra zabrzdila. Své v tom sehrály drogy i fatální osudová láska.

V roce 1981 se Andy potkal s Victorií Principal, která v té době díky seriálu Dallas patřila k největším hvězdám Ameriky. A byla z toho láska jako trám. Andy ovšem začal kašlat na kariéru a začal být nespolehlivý. Z muzikálu i dalších nabídek nakonec sešlo. Když jej po roce Victorie opustila kvůli plastickému chirurgovi, za kterého se nakonec provdala, zůstal nešťastný Andy sám, bez peněz a bez práce. Drogy a alkohol jej ovládly úplně.

Ze svízelné situace se jej pokusili vytáhnout bratři. Léčil se ze závislosti na drogách a poté začal hrát zase se svými bratry. Několik let s nimi obrážel světové turné. Plány znovu rozjet sólovou kariéru však zastavila nečekaná smrt. Třicáté narozeniny Andy oslavil v Londýně prací na novém albu, které jej mělo vrátit na vrchol. Pár dní na to jej ale začalo bolet na hrudi a skončil v oxfordské nemocnici. Zánětu srdečního svalu v důsledku nedávno prodělané virové infekce bohužel nakonec podlehl. Jeho smrt zasáhla celý šoubyznys.

Reklama

Další články

Načítám