Hlavní obsah
Článek

Mezi mužem a ženou může existovat přátelství! A to i když muž je zrovna známý sukničkář. To by mohla potvrdit blízká přítelkyně nedávno zesnulého Petra Hapky (†70). Zde je její zpověď!

„S Petrem Hapkou jsme se poznali před pětadvaceti lety. Potřeboval vyřešit nějaký soukromý problém a z toho postupně vzniklo velké přátelství na bázi férovosti. Nikdy jsme spolu neměli nic jako muž a žena, byli jsme parťáci, kteří si vzájemně pomáhají. Když se potřeboval vypovídat, byla jsem tu pro něj. Chytil mě za ruku, říkal, že mu je dobře z mé energie, a mluvil. Ale fungovalo to skvěle i naopak,“ řekla Super.cz Ivana Regina Sádlová, k níž si Hapka často jezdil odpočinout do jednoho z jejích útočišť. A přestože jinak věštkyním vůbec nevěřil, na kamarádku dal.

„Petr byl takové velké dvoumetrové dítě. Jednou se mi pochlubil, jak chtěl potěšit paní na úklid, tak si umyl hrneček od kafe sám. A připadalo mu, že tím té paní udělal velkou radost. Byl roztomilý. Ale byly chvíle, kdy zvážněl a výborně mi poradil. Byl to geniální člověk, na jednu stranu bohém, na stranu druhou ohromně něžná duše a férový a čestný chlap. Takového parťáka na téhle planetě už nepotkám,“ svěřila se Sádlová.

Naposledy se viděli minulý rok krátce před tím, než Hapka skončil na psychiatrii, kde mu diagnostikovali Alzheimerovu chorobu. Pak už se ani nenavštěvovali, vědma si ho chtěla zachovat ve vzpomínkách ještě jako zdravého člověka.

„Pár hodin předtím, než Petr usnul, se mi začalo strašně špatně dýchat a hrozně mě bolela duše. Měla jsem takové stavy, že jsem se bála, že nestihnu živé vysílání. Takhle jsme byli propojeni. Vždy jsem věděla, když měl Petr nějakou starost. Ale fungovalo to i naopak,“ dodala pohnutě Regina, již Hapka léta podporoval při vydávání knih, cédéček a filmů, svědčil jí na svatbě a také ve finále může za to, že s bratrem Janem Saavedrou spustila televizi, která má v názvu její jméno. A až prý opadnou nejsilnější emoce, určitě se se vzpomínkami na životního přítele ve vysílání svěří.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám