Hlavní obsah
Článek

Neuvěřitelné, kolik má ten muž energie! Herec Ladislav Chudík (90), který sice celý život zasvětil divadlu, v Česku i na Slovensku ho ale všichni znají hlavně jako charakterního primáře Sovu z Nemocnice na kraji města, ani v úctyhodném věku nezalezl někam do ústraní. Sice je na tom už zdravotně trochu hůře, ale přesto vypadá výborně. Mrkněte, jak to tomuhle kmetovi sekne!

Chudík se naposledy ve společnosti objevil na křtu Pohádky o Janu Amosu Komenském z především obrázkových Dějin pro nejmenší, kterou autorce Lucii Seifertové pokřtil. Bylo to logické spojení: právě on ztvárnil učitele národů ve filmu Putování Jana Amose.

Herec neztratil nic ze své vitality a galantnosti. „Ruku líbám! Vaše oči září, jak jsem to ještě nikdy neviděl,“ složil poklonu Lucii, kterou seznámil i se svou oddanou manželkou Alenou. Ta sama je na Slovensku známou autorkou dětských knih.

„Pan Chudík je i přes svých neuvěřitelných devadesát let velmi vitální. Velmi mě překvapilo a potěšilo, že znal všechny mé knihy. A byla to pro mě čest, když mi tato legenda pokřtila tu nejnovější,“ rozplývá se Seifertová.

Reklama

Další články

Načítám