Hlavní obsah
Článek

Jednou z osob, s nimiž zesnulý skladatel Petr Hapka (†70) trávil sklonek svého života, byla léčitelka Jana Synková, podle níž jeho rodina předem věděla, kdy je navždy opustí.

Hapkovi se kromě jeho příbuzných věnovali i ošetřovatelé včetně Synkové, která se mu poslední dny života snažila ulehčit alternativní medicínou. „Petr netrpěl a neměl velké bolesti. Když přicházely chvíle, kdy jeho mozek fungoval normálně, tak s námi žertoval. Do poslední chvíle si broukal písničky a komponoval si,“ popsala deníku Aha! závěr skladatelova života Synková, která rodinu předem vyrozuměla o tom, že se blíží jeho konec.

Když si od ní Olga Michálková, matka skladatelova nejmladšího syna Kašpara, nechala vykládat karty, zeptala se i na to, kolik času Hapkovi zbývá. „Normálně lidi z mého oboru na tuto otázku neodpovídají, ale vzhledem k tomu, že máme citové vztahy v této rodině, tak jsem jí řekla, co jsem vyčetla z karet. Viděla jsem tam konec listopadu,“ dodala Synková, podle níž Hapka do poslední chvíle komunikoval s rodinou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám