Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Se zpěvačkou a tanečnicí Kateřinou Mátlovou jsme se potkali, když představovala nové potraviny vhodné k racionální výživě, zároveň ale naprosto jednoduché k přípravě, zeleninové nudle, které se jen zalijí vodou. Že se budeme bavit o jídle, bylo tedy naprosto jasné.

"Když jsem byla malá, tak táta vařil třeba žebra, a ty jsem měla klidně i k snídani. To by byla opravdu pestrá strava," smála se. "Ale on byl hodně často pryč, takže vařila spíš mamka. Protože nás bylo šest holek, byla čtyřicet let v domácnosti a všechnu starost o nás oddřela ona," vzpomínala dál.

Vařit ji ale prý neučila. "Mě učila vařit babička. Nevím, jestli jsem to měla za trest, ale táta v létě vždycky dirigoval v Itálii Rossiniho opery a všechny sestry tam za ním jezdily. A já na celé léto vyfasovala pobyt u babičky. Od ní jsem se naučila i vepřo knedlo zelo. Teď už bych to bez porady s maminkou nebo kuchařskou knihou nezvládla," přiznala.

Protože ale už druhým rokem žije ve společné domácnosti s přítelem Johanem, k plotě se postavit musí. "Vařím, docela mne to baví, ale dělám spíš taková ta rychlá jídla. Nechci si to v kuchyni komplikovat. Dávám přednost třeba různým rizotům nebo pastě. Klidně si dám špagety jenom s kečupem a parmezánem. K tomu jsem už od eidamu postoupila," prozradila se smíchem.

"Ale poslední dobou jsem začala víc jíst i maso, to mne naučil Johan, protože ho musí mít každý den. Dřív jsem si na něj moc nepotrpěla. Jím vlastně všechno, jenom jsem přestala pít kávu. Mám nízký tlak, tak jsem to doháněla několika kafi denně a vždycky, když jsem hrnek vypila, asi hodinu poté jsem dostala strašný hlad a nacpala se třeba houskou. Jinak se ale moc nehlídám," upřesnila.

"Jsem štíhlá díky dobrým genům. Ale problém ztloustnout nemám. Jako každý člověk mám takové období, kdy se na zimu obaluji, a v létě to zase vysportuji. Nejhorší to bylo na turné s dýdžejem Bobem, kdy jsme měli opravdu úžasný catering. Pravidelná a teplá strava, o tom se mi normálně jenom zdá. Dokonce jsem tam i přibrala, i když vystupování bylo fyzicky hodně náročné," svěřila.

A když už má tedy opravdu vážný vztah, napadlo nás, zda už se nechystá založit rodinu a pořídit si děti? "Přiznám se, že ani ne. Dětí mám kolem sebe spoustu díky mým sestrám. Neteř i synovci jsou skvělí, já si na pár hodin ráda užiju roli tety, ale necítím se na to, abych je měla kolem sebe každý den," uzavřela Katka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám