Hlavní obsah
Článek

Jedním z blízkých kamarádů nedávno zesnulého Petra Hapky (†70) byl třeba i hudebník a příležitostný politik Michael Kocáb. I ten je jeho skonem zdrcený, byť s ním prakticky počítal. „První věc, která se mi vybavila, když jsem se dozvěděl, že Petr zemřel, byla: Tak už to přišlo,“ prozradil Super.cz.

„Od své poslední návštěvy, byl jsem za ním asi před dvěma měsíci, jsem věděl, že jeho stav nebyl dobrý. Pořád jsem se vyptával lidí kolem něj, jak na tom je, naposledy dva dny před jeho smrtí. Byl dlouhodobě nemocen, takže my, kteří jsme ho měli rádi a zajímali jsme se o jeho osud, jsme se na to stejně připravovali. Hodně často jsme si povídali o tom, jak dlouho může ta situace takhle vydržet, když se to nijak nelepší,“ říká Kocáb, jehož interpretace Hapkova hitu S cizí ženou v cizím pokoji už pomalu zlidověla.

„Byl to přátelský, dobrosrdečný člověk s velkým smyslem pro humor, velký bohém a fenomenální skladatel naprosto neotřelých písní s originální harmonií, nádhernou melodií a většinou s fantastickou interpretací. Obklopoval se totiž lidmi, kteří opravdu uměli, a teď opravdu nemluvím o sobě,“ popsal zesnulého kolegu hudebník a bývalý ministr.

„Při jeho zdravotním stavu mohla být smrt pro něj vysvobozením, pro českou hudbu to ale žádné vysvobození není. Je to velká ztráta. Každý jednou umře, je mi to hodně líto, ale vzpomínky na něj budu mít jen ty nejlepší,“ uzavřel Kocáb.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám